Mine dagpenge blev mit sikkerhedsnet

Sidste år blev det sted, hvor jeg tjente mine penge tvunget til at fyre alle ansatte. Jeg stod derfor som frygtet uden forudsigelig løn.

Det hele føltes helt vildt besværligt. Jeg har ikke på noget tidspunkt stået uden stabil løn. Heldigvis har jeg hele tiden været medlem af a-kasse. Det var min løsning, da jeg til min overraskelse blev ledig.

Jeg har da af og til haft i tankerne, at der ikke var nogen grund til at betale til a kasse. Jeg har jo aldrig været
ledig i fortiden, men glædeligvis var jeg moden nok til at fortsætte som indmeldt.

uden forberedelse var arbejdsløs blev det uden diskussion den bedste hjælp.

A kassen bidrog med at sætte mig ind i det med økonomi og reglementet, ligesom de var behjælpelige med at lede efter nye jobmuligheder, skriblemotiverede jobansøgninger og CV. Det var overraskende ret overskueligt.

Der er ikke meget arbejde i mit arbejdsfelt. På baggrund af det var jeg forberedt på, at jeg skulle være arbejdssøgende i lang tid. Økonomisk ville det blive svært, men det kunne godt gå. Jeg kunne få dagpenge som medlem af en a-kasse. På grund af det var jeg sikret finansielt. Dagpenge er ikke lige så meget en fast løn, men jeg har råd til at beholde mit sommerhus, og jeg har råd til mad. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg vildt lettet over.

Der eksisterer jo en del a kasser, og det essentielle for mig er, at den jeg er medlem af er med viden inden for mit fagområde. Arbejdsløshedskassen skal også fremstå til at regne med. Glædeligvis følte jeg mig det rette sted.

Jeg kom til en håndfuld indledende tider hos min a-kasse, og der var endvidere mulighed for at booke sig ind til lærerige kurser, som hjalp mig til at blive en del mere oplyst om for eksempel jobsøgningsstrategier.

En dag fik jeg et brev fra Det faglige hus, som fortalte, at arbejdsløsheds-kassen havde et potentielt arbejde til mig. Jeg var henrykt.

Kort tid efter var jeg til jobsamtale på stedet. Mødet gik i en god tone, og kort tid efter kontaktede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at være arbejdsløs i nogle måneder, og det er en stor glæde, at jeg i dag har et arbejde. Jeg er glad for mine nye kolleger.
Det er hårdt at stå arbejdsledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at blive tilbudt den korrekte vejledning.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min virksomhedskonsulent.
At have krav på dagpenge som medlem af en a kasse blev helt sikkert min sikkerhed pengemæssigt. På grund af det var jeg sikret finansielt, og jeg var ikke nødt til at afskaffe de materielle goder, jeg elsker allermest.